Obljuba dela dolg

Ekipa platforme Obljuba dela dolg se loteva razvrščanja obljub vlade in poziva k sodelovanju vse nas – državljane, ki tvorimo civilno družbo in zainteresirano javnost.

Naša naloga je, da obljube iz koalicijske pogodbe pomagamo razvrstiti po pomembnosti na posameznih področjih, in sicer v temle vprašalniku: https://www.1ka.si/a/a774c36b

Vprašalnik bo odprt do 19. 8. 2022, zato se ga je najbolje lotiti takoj 😉

Povej naprej!

Več na: https://obljubadeladolg.si/

Pismo ekipe, ki platformo pripravlja

Spoštovani,

na inštitutu Danes je nov dan s kolegicami in kolegi iz Centra za preiskovalno novinarstvo Oštro soustvarjamo platformo Obljuba dela dolg, na kateri spremljamo politične obljube in pripravljamo analize o njihovem izpolnjevanju. V preteklem mandatu smo sledili stanju 51 obljub iz koalicijske pogodbe, sproti pripravljali posodobitve, ob koncu mandata pa pripravili celostno analizo rezultatov.

Trenutno se pripravljamo na spremljanje zavez aktualne vlade, pri tem pa se želimo glede njihovega izbora posvetovati s civilno družbo in zainteresirano javnostjo. Število obljub iz koalicijske pogodbe je namreč preveliko, da bi sledili vsem, zato se bomo osredotočili na tiste, ki jih boste nevladne organizacije, socialni partnerji, civilne iniciative ter bralke in bralci označili kot najpomembnejše.

Zato vam pošiljam povezavo do spletnega vprašalnika, v katerem vas prosimo, da obljube iz koalicijske pogodbe razvrstite po pomembnosti na posameznih področjih. V vprašalnik smo uvrstili obljube iz koalicijske pogodbe, ki so dovolj konkretne, da je njihovo izpolnjevanje mogoče spremljati. Da njihovo število ne bi bilo preveliko, izpolnjevanje vprašalnika pa prekompleksno, smo izločili tudi nekatere obljube, za katere smo sami ocenili, da niso med najpomembnejšimi. Če smo s tem izpustili kakšno, za katero smatrate, da bi jo morali spremljati, jo lahko predlagate na koncu vprašalnika.

Vprašalnik bo mogoče izpolniti do 19. avgusta, nato pa bomo na podlagi odgovorov pripravili končni izbor zavez, ki jim bomo aktivno sledili in jih analizirali.

Vprašalnik najdete na: https://www.1ka.si/a/a774c36b. Povezavo lahko delite tudi z vašimi člani in članicami oziroma jo javno objavite na družbenih omrežjih ter k izpolnjevanju pozovete vaše sledilke in sledilce.

Več informacij o platformi Obljuba dela dolg ter metodologiji, ki jo uporabljamo pri delu, najdete na našem spletnem mestu, če pa imate kakršno koli dodatno vprašanje, ga lahko naslovite na nejc{afna}danesjenovdan.si.

Lep pozdrav
Nejc Horvat

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?