Webinarji za moderatorje bralnih klubov | jesen 2023

od 19. septembra do 5. decembra 2023
Ciklus spletnih seminarjev

Ciklus spletnih seminarjev na štirih zahtevnostnih stopnjah je namenjen vsem, ki jih zanima negovanje bralne kulture in kulture pogovora s klasičnimi ali spletnimi bralnimi klubi.

Vas skrbi, kam gre ta svet? Ustanovite bralni klub!

Kako se ustanovi in animira bralni klub, lahko izveste na ciklusu webinarjev za moderatorje bralnih klubov, ki bodo potekali od 19. septembra do 5. decembra 2023 na štirih zahtevnostnih stopnjah:

  • ZAČETNIKI se seznanijo z osnovami ustanavljanja, organiziranja, vodenja in promocije klasičnih ali spletnih bralnih klubov. Več »
  • NADALJEVALCI, ki že imajo izkušnje z vodenjem bralnih klubov, poglobijo znanje o organizaciji in vodenju bralnih klubov ter pripravi na obravnavo knjig. Več »
  • IZPOPOLNJEVALCI nadgradijo svoje znanje o različnih oblikah knjižne in književne vzgoje, metodah dela s skupino ter alternativnih načinih obravnave knjig. Več »
  • VIŠJI IZPOPOLNJEVALCI izpopolnijo svoje znanje o ustvarjalnem branju in skupinski dinamiki, kritičnem mišljenju, povezovanju skupnosti ter branju kot terapiji. Več »

Zakaj bralni klub?

Branje književnosti je ključno za razvoj bralne in jezikovne zmožnosti ter posledično funkcionalne pismenosti. Kdor od malih nog bere literaturo, zna uporabljati različne bralne strategije, razbrati relevantne podatke in prepoznati namene tvorca besedila (npr. manipulacijo), hkrati pa bogati besedni zaklad in krepi sporazumevalne veščine. Vse te zmožnosti in veščine nam pomagajo, da se lažje znajdemo v svetu in dosegamo uspehe na vseh področjih delovanja, tako v šoli in na poslovnem področju kot tudi v zasebnem življenju.

Pridružite se nam* in tudi vi ustanovite bralni klub v svojem okolju – skupaj lahko spremenimo svet!

(* V letih 2020–2023 smo izšolali že več kot 200 moderatorjev iz vse Slovenije, ki pridobljeno znanje in izkušnje prenašajo na člane bralnih klubov vseh generacij.)

Bralni klubi v teoriji in praksi

  • po 2 spletni srečanji
  • uporabno gradivo v e-obliki
  • mentorstvo pri pripravi načrta in obravnave knjige
  • potrdilo o opravljenem izobraževanju

Predavatelji

Spletni seminar izvajajo izkušeni moderatorji bralnih klubov: literarni komparativist in ustvarjalec dr. Iztok Osojnik, književna prevajalka in urednica Tatjana Jamnik, ter literarna komparativistka in ustvarjalka dr. Alenka Jovanovski.

E-prijava in termini

Začetna stopnja:

Nadaljevalna stopnja:

Izpopolnjevalna stopnja:

Višja izpopolnjevalna stopnja:

Cena

Simbolična kotizacija za posamezno stopnjo znaša samo 60 € (redna cena) oz. 49 € (zgodnja ptica).

Če se prijavite na več stopenj hkrati, prejmete dodatni popust. Pri prijavi na vse štiri stopnje kotizacija znaša samo 129 €.

Če vam finančne zmožnosti ne dovoljujejo plačila kotizacije, nas lahko zaprosite za donacijo, pri kateri vam udeležbo na webinarju podarimo, če bo le ostalo dovolj prostih mest.

Pohitite, število mest je omejeno!

Prenesi PDF

Kontakt

Tatjana Jamnik | drustvo{afna}policadubova.org | www.policadubova.org | www.samozalozba.si

Organizator: Kulturno-umetniško društvo Police Dubove v sodelovanju s portalom Dobreknjige.si in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti

Medijski sponzorji: revija Bukla, revija Razpotja, revija Mentor in časnik Kmečki glas

KUD Police Dubove je nepridobitno združenje s statusom društva v javnem interesu. Člani društva svoj prosti čas namenjamo dejavnostim, ki koristijo širši skupnosti, pri čemer se povezujemo s partnerji, s katerimi delimo iste vrednote. Verjamemo, da je dostop do znanja temeljna človekova pravica. Verjamemo v vzajemnost in moč skupnosti. Verjamemo, da lahko skupaj spremenimo svet.

Izvedba izobraževanja za moderatorje bralnih klubov ne bi bila mogoča brez podpore partnerjev, združenih v neformalnem Zavezništvu za dvig ravni bralne kulture, ki smo ga ustanovili skupaj z dolgoletno vodjo Knjižnice Ivančna Gorica Ksenijo Medved, portalom Dobreknjige.si, Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, revijo Bukla in revijo Razpotja, ter sofinanciranja programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa, zahvaljujoč kateremu je webinar v letih 2019–2021 nastal v okviru projekta Migracije v resničnosti.

Sredstva, pridobljena s kotizacijami, so namenjena za razvijanje in izvajanje izobraževalnih programov v javnem interesu.

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

KUD Police Dubove