Mrtva družina

Mrtva družina, ur. Mateusz AtmanMrtva družina: Izbor dramskih besedil s 14. dramske delavnice, izvedene v okviru 48. tedna slovenske drame (Prešernovo gledališče Kranj, 23.–26. marca 2018)
Napisali Jaka Bombač, Aljoša Lovrić Krapež, Vesna Lemaić, Mitja Lovše, Mojca Podlesek, Neja Repe, Luna J. Šribar, Lučka Tancer. Mentoriral, besedila izbral in uvod napisal: Mateusz Atman.
Št. strani: 20
Založba: KUD Police Dubove & Prešernovo gledališče Kranj
Leto izdaje: 2018
Zbirka: eKnjižnica #4
ISBN 978-961-7020-34-2 (epub)
Zvrst: ,
Cena: 0 €

Knjiga vsebuje izbor dramskih besedil, ki so nastala pod mentorstvom Mateusza Atmana v okviru 14. dramske delavnice, izvedene v okviru 48. tedna slovenske drame (Prešernovo gledališče Kranj, 23.–26. marca 2018).

Brezplačna e-knjiga

Prenesi e-knjigo

Delavnica je imenitna didaktična oblika, saj omogoča preizkušanje neposredne demokracije v praksi. Osredotoča se na udeležence, in ne na vodjo delavnice, zaradi česar je bližja horizontalnemu modelu dela. Zavedam se protislovnosti mentorstva in horizontalne strukture, vendar mi je oblika delavnice omogočila, da sem se lahko posvetil udeležencem in procesu dela v skupini. Izvedli smo vrsto individualnih in skupinskih vaj. Vadili smo monološke forme, grajenje zgodovine lika, vnaprej pripravljali prizore in improvizirali, se pogovarjali o svojem delu ter se urili v izražanju konstruktivne kritike in drugih vrst ocen. Vsakdo se je imel priložnost preizkusiti v vlogi pisca, režiserja in performerja ter pripovedovati tako o lastnem delu kot tudi o delu kolegov in kolegic. Tam sem bil zato, da stojim udeležencem ob strani, ne nasproti njim. Ob koncu delavnice smo glasovali. Vprašanje se je glasilo: Ali si želimo z delom nadaljevati tudi po zaključku delavnice in rezultate delavnice objaviti? Vsi so glasovali za.

Na delavnici je nastalo ogromno besedil. Žal nismo imeli dovolj časa, da bi uredili in v kolektivno delo sestavili vse napisano. Ta publikacija predstavlja le delček vaj, ki smo jih izvedli. Nazadnje sem se odločil, da udeležence predstavim po abecednem redu, z besedili, ki nudijo vpogled v njihov individualni slog.

Iz uvoda mentorja delavnice, Mateusza Atmana


Druge knjige iz te knjižne zbirke

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

KUD Police Dubove